Team


Oprichtster Sanne Jonkers

Mijn naam is Sanne Jonkers (1986). Geboren en opgegroeid in Zuidlaren. Inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in Groningen, na een aantal jaren in Leeuwarden te hebben gewoond voor mijn HBO studie vaktherapie-richting drama.

Theater; je verplaatsen in een ander. Je eigen (fantasie) wereld creëren, leren door te doen, spelen, jezelf ontwikkelen door middel van spel.
De ander in zijn/haar kracht zetten, dat is wat ik wil doen! Plezier maken met elkaar, samenwerken, ingaan op de mogelijkheden..

Naast het werken bij KRAACK volg ik de 4 jarige (avond)opleiding tot theaterregisseur voor amateurtheater en werk ik als (zelfstandig) vaktherapeut. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt maar toen ik aan de slag ging als dramadocent voor mensen met een zorgvraag wist ik dat ik hierin verder wil! In Werkpodium KRAACK kan ik alles kwijt wat ik belangrijk vind in een dagbesteding: theater, creativiteit, natuur, en alles met de nadruk op het spelplezier en vertrouwen.

Door een kleinschalig werkpodium op te zetten is er volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en écht contact en aandacht voor deelnemers en ouders, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.


Reactie van ouders van 1 van de spelers waar Sanne mee gewerkt heeft:

“Wat wij hebben mogen meemaken met Sanne als dramadocent.

Sommige mensen waren/zijn tijdelijk of vrijwel altijd moeilijk te benaderen om ze iets aan te leren. Dit lukte Sanne uitmuntend. En vanuit de positieve energie van degene waar iets wel lukte, gebeurde iets als een kettingreactie op de overige spelers. Zij hadden zomaar zin en drang om mee te doen.
Denk ook aan haar inzet bij het laatste optreden met deze groep. Daar bleek wat onze kinderen allemaal echt in hun mars hebben en voor zoveel publiek! De spelers waren zelfbewuster dan ooit daarvoor.

Ook willen we noemen de verschillende projecten, zoals de kerstvoorstelling bij het ALFA-college en het optreden in het Grand Theater. Elke keer weet ze weer mensen te enthousiasmeren om een uitvoering te mogen spelen.

Als ouders vinden wij het geweldig, dat Sanne dit initiatief om voor zichzelf te beginnen heeft durven nemen. Wij weten bijna zeker dat dit haar voor 100% gaat lukken. Sanne’s hart is in de eerste plaats bij de spelers, pas daarna bij medewerkers en ouders.”

Melanie Bolhuis

Info over Melanie (volgt)


Previous Post

Next Post

Lid van: Gesubsidieerd door: