Team

Sanne

Mijn naam is Sanne Jonkers (1986). Geboren en opgegroeid in Zuidlaren. Inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in Groningen, na een aantal jaren in Leeuwarden te hebben gewoond voor mijn HBO studie vaktherapie-richting drama.

Theater; je verplaatsen in een ander. Je eigen (fantasie) wereld creëren, leren door te doen, spelen, jezelf ontwikkelen door middel van spel.
De ander in zijn/haar kracht zetten, dat is wat ik wil doen! Plezier maken met elkaar, samenwerken, ingaan op de mogelijkheden..Naast het werken bij KRAACK volg ik de 4 jarige (avond)opleiding tot theaterregisseur voor amateurtheater en werk ik als (zelfstandig) vaktherapeut. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt maar toen ik aan de slag ging als dramadocent voor mensen met een zorgvraag wist ik dat ik hierin verder wil! In Werkpodium KRAACK kan ik alles kwijt wat ik belangrijk vind in een dagbesteding: theater, creativiteit, natuur, en alles met de nadruk op het spelplezier en vertrouwen.

Door een kleinschalig werkpodium op te zetten is er volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en écht contact en aandacht voor deelnemers en ouders, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.

Reactie van ouders van 1 van de spelers waar Sanne mee gewerkt heeft:

“Wat wij hebben mogen meemaken met Sanne als dramadocent.

Sommige mensen waren/zijn tijdelijk of vrijwel altijd moeilijk te benaderen om ze iets aan te leren. Dit lukte Sanne uitmuntend. En vanuit de positieve energie van degene waar iets wel lukte, gebeurde iets als een kettingreactie op de overige spelers. Zij hadden zomaar zin en drang om mee te doen.
Denk ook aan haar inzet bij het laatste optreden met deze groep. Daar bleek wat onze kinderen allemaal echt in hun mars hebben en voor zoveel publiek! De spelers waren zelfbewuster dan ooit daarvoor.

Ook willen we noemen de verschillende projecten, zoals de kerstvoorstelling bij het ALFA-college en het optreden in het Grand Theater. Elke keer weet ze weer mensen te enthousiasmeren om een uitvoering te mogen spelen.

Als ouders vinden wij het geweldig, dat Sanne dit initiatief om voor zichzelf te beginnen heeft durven nemen. Wij weten bijna zeker dat dit haar voor 100% gaat lukken. Sanne’s hart is in de eerste plaats bij de spelers, pas daarna bij medewerkers en ouders.”

Mirthe

Mijn naam is Mirthe. Samen met mijn zoon woon ik in een mooi dorp net buiten Groningen. Wij genieten veel van het buiten leven en dansen graag door de woonkamer. Dansen is een passie die sinds lange tijd al op vele verschillende manieren terug komt in mijn leven. Het is een manier om me uit te drukken, een uitlaat klep en een energie brenger.

Mijn werkende leven speelt zich af in en om de zorg waar ik zowel als begeleidster als trainer heb gewerkt. In die 12,5 jaar werd mijn eigen visie steeds groter en ontdekte ik wat wel en niet bij mij paste. Toen ik kennis maakte met Kraack dacht ik; WAUW! Wat straalt hier een hoop plezier, warmte en vrijheid vanaf. Dit is een plek waar passie en visie samen komen. Een plek waar ruimte is voor samenwerking waaruit de prachtigste dingen ontstaan. Ik ben dan ook enorm blij dat ik op deze plek creatief en ontwikkelend aan de slag kan.

Esther

Mijn naam is Esther de Vries (1994). Ik woon in Groningen en ben momenteel aan het afstuderen voor de opleiding docent theater te Leeuwarden.

Als ik later groot ben, wat wil ik dan worden? Verpleegster? Brandweerman? Nou met theater hoef je niet te kiezen! Je kan iedereen spelen die je wilt spelen. De ene dag ben je een strenge directeur en de volgende dag ben je een professionele danser met plankenkoorts. Geen dag is hetzelfde en dat trekt mij enorm. Het mooie is dat je bij Kraack mag je zijn wie je bent en jezelf mag laten zien! Je krijgt de ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Theater heeft veel te bieden. Om door middel van theater de creativiteit met elkaar op te zoeken maar ook persoonlijke groei door te mogen maken. Ik ben hier als stagiaire begonnen en ik had nooit gedacht dat ik lesgeven zo leuk zou vinden. Maar door met de spelers te werken heb ik mogen ervaren hoe getalenteerd en hardwerkend ze zijn. Door hun enthousiasme, eerlijkheid en passie wordt ik ook uitgedaagd om hetzelfde te doen. Om samen mooie voorstellingen te mogen maken, van en met elkaar te mogen leren en vooral om veel plezier te hebben!

Nadine

Sinds september 2020 ben ik vol enthousiasme aan het werk bij Kraack. Na een keer soep-op-de-groep gekookt te hebben, ben ik niet meer weggegaan. Ik hou van afwisseling, creativiteit en verrassingen, en dat zit wel goed met de spelers van Kraack. Ik ben opgeleid als muziektherapeut, en heb zowel in de zorg als daarbuiten op allerlei plekken samen-gespeeld. Ook ben ik in de wereld van het koken gerold, en ontdekte ik dat samen met anderen koken ook een groot creatief samenspel kan zijn. Bij Kraack voel ik me als een vis in het water: elke dag mag ik met de spelers kijken tot wat voor een samenwerking en tot welke creaties we kunnen komen. De ene keer is dat in de keuken, waar we bonbons, taarten en vogeltaarten op bestelling maken. De andere keer zitten we achter de naaimachine om kostuums voor voorstellingen te bedenken en maken, of ontstaan er spontane theater- en muziekstukken in de zaal.

Elke keer is het weer een verrassing wat we dit keer creëren en welke ideeën en talenten er die dag zichtbaar worden. Werken met de spelers van Kraack is echt een feestje, en ik ben blij dat ik erbij mag zijn!

Alida

Mijn naam is Alida Boerema. Kraack vind ik een prachtig initiatief. Zelf heb ik ook twee ‘speciale’ kinderen grootgebracht dus de doelgroep ligt me na aan het hart. Ik houd erg van Italië met z’n kunst en muziek, met z’n extraverte mensen,  drama overal. Logisch dus dat Kraack me op dat gebied ook aanspreekt. Hartstikke leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan deze fijne plek als adminstratief vrijwilliger .

Melanie


Previous Post

Next Post

Lid van: Gesubsidieerd door: