0

Team


Oprichtster Sanne Jonkers

Mijn naam is Sanne Jonkers (1986). Geboren en opgegroeid in Zuidlaren. Inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in Groningen, na een aantal jaren in Leeuwarden te hebben gewoond voor mijn HBO studie vaktherapie-richting drama.

Theater; je verplaatsen in een ander. Je eigen (fantasie) wereld creëren, leren door te doen, spelen, jezelf ontwikkelen door middel van spel.
De ander in zijn/haar kracht zetten, dat is wat ik wil doen! Plezier maken met elkaar, samenwerken, ingaan op de mogelijkheden..

Naast het werken bij KRAACK volg ik de 4 jarige (avond)opleiding tot theaterregisseur voor amateurtheater en werk ik als (zelfstandig) vaktherapeut. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt maar toen ik aan de slag ging als dramadocent voor mensen met een zorgvraag wist ik dat ik hierin verder wil! In Werkpodium KRAACK kan ik alles kwijt wat ik belangrijk vind in een dagbesteding: theater, creativiteit, natuur, en alles met de nadruk op het spelplezier en vertrouwen.

Door een kleinschalig werkpodium op te zetten is er volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en écht contact en aandacht voor deelnemers en ouders, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.


Reactie van ouders van 1 van de spelers waar Sanne mee gewerkt heeft:

“Wat wij hebben mogen meemaken met Sanne als dramadocent.

Sommige mensen waren/zijn tijdelijk of vrijwel altijd moeilijk te benaderen om ze iets aan te leren. Dit lukte Sanne uitmuntend. En vanuit de positieve energie van degene waar iets wel lukte, gebeurde iets als een kettingreactie op de overige spelers. Zij hadden zomaar zin en drang om mee te doen.
Denk ook aan haar inzet bij het laatste optreden met deze groep. Daar bleek wat onze kinderen allemaal echt in hun mars hebben en voor zoveel publiek! De spelers waren zelfbewuster dan ooit daarvoor.

Ook willen we noemen de verschillende projecten, zoals de kerstvoorstelling bij het ALFA-college en het optreden in het Grand Theater. Elke keer weet ze weer mensen te enthousiasmeren om een uitvoering te mogen spelen.

Als ouders vinden wij het geweldig, dat Sanne dit initiatief om voor zichzelf te beginnen heeft durven nemen. Wij weten bijna zeker dat dit haar voor 100% gaat lukken. Sanne’s hart is in de eerste plaats bij de spelers, pas daarna bij medewerkers en ouders.”

Melanie Bolhuis/ Groepsbegeleidster en dansdocente 
Info over Melanie (volgt)

Elvira Bolhuis/ Groepsbegeleidster, muziek/zang en theater

Ik ben Elvira Bolhuis, 22 jaar oud en ik woon in de stad Groningen, daar woon ik samen met Mijn vriend Dex. Al op mijn 4e is mijn passie voor theater begonnen en vanaf mijn 6e heb ik hier werk van gemaakt. Ik ben naar de jeugdtheater school gegaan. Heb zanglessen gevolgd en uiteindelijk zelfs de opleiding in theater afgerond.

Sinds een paar jaar werk ik als zelfstandig ondernemer op verschillende basis scholen als theater en musical docente.
Daarnaast ben ik samen met mijn ouders en mijn zus een bedrijf gestart waarin wij ‘theater met een boodschap maken’. 

Toen ik kennis mocht maken met Werkpodium Kraack, bij een van de voorstellingen die zij speelden, zag ik vooral het plezier wat de spelers hebben wanneer zij creatief bezig zijn. Hierdoor krijg ik mega veel energie en inspiratie van hen. Al gauw merkte ik dat dit een plek was waar ik graag theater docente zou willen werken. Een plek waar we samen kunnen ontwikkelen, samen kunnen ontdekken en groeien en vooral samen mooie dingen neer zetten met veel plezier! En sinds ik er werk heb ik al heel wat van de bovenstaande dingen mogen mee maken!
(foto volgt)

Margreet Bol Groepsbegeleidster, sport en beweging/ creatief

https://www.balans2you.nl/


Lid van: Gesubsidieerd door: