Winnaar GOC 2017

7-11-2017
(Bron: Groningse Ondernemers Challenge)

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de uitreiking van de prijs voor de drie ondernemers met het beste idee!

Martiniplaza staat in het teken van ondernemingen in Noord-Nederland (de Promotiedagen), dus een betere plek hadden we niet kunnen kiezen. Innovatie was een vaak terugkerend thema op de beurs. Perfect was dan ook dit hoogtepunt van de challenge: wethouders, deelnemers, organisatoren en ‘gewoon’ publiek zaten met smart te wachten op de uitslag.

En na de nodige praatjes en plaatjes was het moment daar: de drie winnaars van de Groningse Ondernemers Challenge 2017 zijn geworden…

Nathan Slangen van Waterrijk Pioniers met ‘Waste no Wasteland’
Erwin Grose van Stichting Goed Bezig met ‘Fietsvriend Fred: allemansvriend’
Sanne Jonkers van Werkpodium Kraack met ‘De bedrijfskantine op bakfietswielen’
Van harte gefeliciteerd alledrie met deze bijzondere prestatie. Jullie mogen, naast de financiering die jullie voor het eerder ingediende voorstel hebben ontvangen, nog eens €5.000,- investeren in jullie plan om impact te realiseren in Groningen!

16-10-2017
Werkpodium Kraack doet mee met de Groningse Ondernemers Challenge.
Een challenge waarin ondernemers uit Groningen uitgedaagd worden om Groningen nog mooier en socialer te maken

Het idee dat Kraack heeft ingediend is het volgende;
De bedrijfskantine op bakfietswielen

Op bedrijventerrein het Witte Lam in Groningen zitten veel bedrijven. Om die meer met elkaar in contact te brengen én om de doelgroep van Werkpodium Kraack te leren kennen, wordt er een lunchbezorgservice opgezet. Bedrijven kunnen hun bestelling opgeven, mensen die deelnemen aan het Kraack-traject (dagbesteding met de nadruk op theater) doen boodschappen en bereiden de lunch, en bezorgen deze vervolgens op de bakfiets bij het betreffende bedrijf. Eens per maand is er een gezamenlijke lunch bij Werkpodium Kraack en zijn de overige bedrijven van harte welkom voor een kraakverse lunch.

Oprichtster Werkpodium Kraack; Sanne Jonkers.

Sanne houdt van theater. Ze volgde de opleiding Vaktherapie – richting Drama in Leeuwarden en richtte haar eigen dagbestedingscentrum op:
Werkpodium Kraack. Een werkplek die mensen met een verstandelijke beperking een podium geeft. De kleinschalige werkplek geeft volop ruimte voor persoonlijke aandacht, waardoor de deelnemers in staat zijn vanuit hun talent te werken en te groeien in hun zelfvertrouwen. Sanne wil mensen met en zonder beperking inspireren om in contact met elkaar te komen om oordelen weg te nemen en verbindingen te creëren.

Dagbestedingsplek

Op zoek naar een dagbestedingsplek waarbij je langs bedrijven gaat om bestellingen op te nemen? Vervolgens de lunch (vers) bereidt? Taarten bakt voor feestjes? Waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Ook voor dit nieuwe onderdeel van Werkpodium Kraack zijn (werk)plekken beschikbaar.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Jonkers

Goed idee?

Spreekt dit idee van een lunchbezorgservice op bedrijventerrein het Witte Lam jou aan? Stem dan op dit idee via http://www.groningseondernemerschallenge.nl/ondernemers/sanne-jonkers
(stemmen kan tot 5 november 2017)


Next Post

Werkpodium Kraack