De stichting

Stichting Werkpodium Kraack

Kraack is een creatieve dagbesteding in Groningen met de nadruk op theater. De spelers van Kraack hebben allemaal een zorgvraag en zijn tussen de 16 en 50 jaar oud. 

Kraack is een stichting die is opgericht in 2017 door Sanne Jonkers, die werd opgeleid tot vaktherapeut drama. Na de nodige ervaring in het werkveld te hebben opgedaan, besloot ze een kleinschalig werkpodium op te zetten waar er volop aandacht moest komen voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en waar écht contact en aandacht zou zijn voor hen en hun ouders. 

Stichting werkpodium Kraack bestaat uit:

Het bestuur
Mirthe Jonker & Nadine Spigt

Werkzaamheden bestaan uit:
Uitvoering geven aan de visie en missie van Kraack.
Beleid ontwikkelen en bijstellen naar aanleiding van het reilen en zeilen van Kraack.  Verantwoording afleggen (financieel en inhoudelijk) aan de raad van toezicht. 

De raad van toezicht:

Luuk Duursma (voorzitter)

Jannet Terpstra (o.a. specialist op gebied arbeidsrecht en gezondheidsrecht)

Marc Ermers (o.a. financieel specialist – bedrijfsvoering algemeen)

Werkzaamheden bestaan uit:

De toezichthouders houden samen toezicht op het reilen en zeilen van Kraack en waarborgen dat Kraack financieel gezonde en inhoudelijk verantwoorde keuzes maakt.

De RvT dient als klankbord voor het bestuur en geeft het bestuur gevraagd en ongevraagd advies.

Even voorstellen:


Luuk Duursma


Ik ben Luuk Duursma en woon in Ruischerbrug, ik ben getrouwd met Tineke en we hebben naast 3 zwerfpoezen ook 3 inwonende poezen.
Ik werk al heel lang bij iWerk, een SW bedrijf in Assen en ben nu accountmanager. Daarnaast doe ik ook graag vrijwilligers werk, zo ben ik actief in Ruischerbrug bij de dorpsvereniging en de wijkraad, maar ook als secretaris van het jaarlijks muziekfestival, meziekmitbus.
Ook ben ik voorzitter van de stichtingvakantiereizensw die reizen organiseert voor mensen die bij SW bedrijven werken en ga ik regelmatig mee als vrijwilliger ( in 2019 voor de 25e keer)
Net als iedereen van Kraack, speel ik ook graag toneel en vond het prachtig dat Johannes dit jaar met ons mee heeft gedaan.
Dat is ook waar ik me graag voor inzet, een inclusieve samenleving, waar iedereen kansen krijgt om zich te ontwikkelen en het leuk heeft.
Samen met Sanne, Cindy en Marc zetten we ons in om van werkpodium Kraack de beste en leukste creatieve dagbesteding van Groningen te maken


Marc Ermers


Hallo, ik ben Marc en woon samen met Joke in Ruischerbrug Groningen. Ik werk als controller bij de gemeente Groningen. In mijn vrije tijd ga ik naar heel veel concerten en mijn vakanties gaan vooral richting steden of landen waar iets te zien is. Mijn affiniteit met kunst en cultuur ligt dus vooral bij muziek en architectuur.
Ik wilde graag iets doen op het gebied van vrijwilligerswerk en toen kwam Kraack op mijn pad. Een sympathieke stichting waarin leuke mensen met elkaar iets moois tot stand brengen. Ik draag daar graag mijn steentje bij in de vorm van iets waar ik goed in ben; ik weet veel van bedrijfsvoering in het algemeen en financiën in het bijzonder. Mocht je meer van me willen weten kun je dat altijd via Sanne doen of wellicht zien we elkaar eens bij een voorstelling van Kraack.

Janet Terpstra

Mijn naam is Jannet Terpstra en ik ben sinds maart van dit jaar (2024) als lid van de Raad van Toezicht van -volgens mij -de leukste dagbesteding van Groningen aangenomen. Ik woon met mijn gezin met drie bijna volwassen meiden en man in Groningen en ik werk ook in de stad. Ik ben advocaat bij Bout Advocaten en heb me gespecialiseerd in het arbeids- en gezondheidsrecht. Naast gezin en werk houd ik van tennis en ga ik graag naar veel verschillende kunst en cultuur optredens, van theater, cabaret, muziek en musea. Via de voorzitter Luuk had ik gehoord over Werkpodium Kraack en ik was gelijk blij verrast over wat Kraack doet en waarvoor ze staat. Met heel veel passie en plezier zorgt Kraack voor een unieke vorm van creatieve dagbesteding die gericht is op theater en toneel voor unieke spelers. Ik ben dan ook blij dat ik aan deze Raad van Toezicht mag deelnemen.

Werkpodium Kraack