0

Team

Nadine

Sinds september 2020 ben ik vol enthousiasme aan het werk bij Kraack. Na een keer soep-op-de-groep gekookt te hebben, ben ik niet meer weggegaan. Ik hou van afwisseling, creativiteit en verrassingen, en dat zit wel goed met de spelers van Kraack. Ik ben opgeleid als muziektherapeut, en heb zowel in de zorg als daarbuiten op allerlei plekken samen-gespeeld. Ook ben ik in de wereld van het koken gerold, en ontdekte ik dat samen met anderen koken ook een groot creatief samenspel kan zijn. Bij Kraack voel ik me als een vis in het water: elke dag mag ik met de spelers kijken tot wat voor een samenwerking en tot welke creaties we kunnen komen. De ene keer is dat in de keuken, waar we bonbons, taarten en vogeltaarten op bestelling maken. De andere keer zitten we achter de naaimachine om kostuums voor voorstellingen te bedenken en maken, of ontstaan er spontane theater- en muziekstukken in de zaal.

Elke keer is het weer een verrassing wat we dit keer creëren en welke ideeën en talenten er die dag zichtbaar worden. Werken met de spelers van Kraack is echt een feestje, en ik ben blij dat ik erbij mag zijn!

Mirthe

Mijn naam is Mirthe. Samen met mijn zoon woon ik in een mooi dorp net buiten Groningen. Wij genieten veel van het buiten leven en dansen graag door de woonkamer. Dansen is een passie die sinds lange tijd al op vele verschillende manieren terug komt in mijn leven. Het is een manier om me uit te drukken, een uitlaat klep en een energie brenger.

Mijn werkende leven speelt zich af in en om de zorg waar ik zowel als begeleidster als trainer heb gewerkt. In die 12,5 jaar werd mijn eigen visie steeds groter en ontdekte ik wat wel en niet bij mij paste. Toen ik kennis maakte met Kraack dacht ik; WAUW! Wat straalt hier een hoop plezier, warmte en vrijheid vanaf. Dit is een plek waar passie en visie samen komen. Een plek waar ruimte is voor samenwerking waaruit de prachtigste dingen ontstaan. Ik ben dan ook enorm blij dat ik op deze plek creatief en ontwikkelend aan de slag kan.

Esther

Mijn naam is Esther de Vries (1994). Ik woon in Groningen en ben momenteel aan het afstuderen voor de opleiding docent theater te Leeuwarden.

Als ik later groot ben, wat wil ik dan worden? Verpleegster? Brandweerman? Nou met theater hoef je niet te kiezen! Je kan iedereen spelen die je wilt spelen. De ene dag ben je een strenge directeur en de volgende dag ben je een professionele danser met plankenkoorts. Geen dag is hetzelfde en dat trekt mij enorm. Het mooie is dat je bij Kraack mag je zijn wie je bent en jezelf mag laten zien! Je krijgt de ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Theater heeft veel te bieden. Om door middel van theater de creativiteit met elkaar op te zoeken maar ook persoonlijke groei door te mogen maken. Ik ben hier als stagiaire begonnen en ik had nooit gedacht dat ik lesgeven zo leuk zou vinden. Maar door met de spelers te werken heb ik mogen ervaren hoe getalenteerd en hardwerkend ze zijn. Door hun enthousiasme, eerlijkheid en passie wordt ik ook uitgedaagd om hetzelfde te doen. Om samen mooie voorstellingen te mogen maken, van en met elkaar te mogen leren en vooral om veel plezier te hebben!

Frank

Ik ben Frank Odijk (1981), uit Groningen. Ik ben sinds 2008 werkzaam als theatermaker. Ik werk als docent, trainer, workshopleider, regisseur, acteur en trainingsacteur. Een grote hoop bij elkaar, die juist mijn manier van werken zo goed weergeeft. Ik hou van diversiteit, van ontwikkelen, van nieuwe dingen, en creativiteit. En om dit allemaal samen te kunnen doen is juist ook structuur, helderheid en het maken van keuzes nodig.
Veel doe ik vanuit improvisatietheater. Dat is als een hobby begonnen tijdens mijn studie International Communication. En naarmate ik mij verder ontwikkelde in zowel communicatie als improvisatie merkte ik dat ik de twee steeds meer raakvlakken vond hebben. Mijn studie eindigde in de economische crisis van 2008, waardoor ik de kans kreeg om van mijn hobby mijn werk te gaan maken. Langzamerhand ontwikkelde ik mij steeds meer als theatermaker en zag ik dat er juist ook heel veel communicatie in theater zit. Ondertussen kijk ik op precies dezelfde manier naar communicatie, als dat ik naar (improvisatie)theater kijk.
De belangrijkste les van improvisatietheater is ‘faalplezier’: fouten maken mag. En ik zie in mijn werk hoeveel positiviteit, vrijheid, openheid en creativiteit dat geeft. Daarom zet ik theater graag in als middel bij het aanleren van sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen en het omgaan met emoties/problemen. Het laagdrempelige van theater is een mooie bodem voor interactief leren, jezelf ontdekken, en jezelf te laten groeien in welke mate dan ook.

Wendy

Informatie volgt.

René

Informatie volgt.

Werkpodium Kraack