Nieuws

27-04-2021

Bekijk hier de prachtige film : Alice in Kraackland

21-03-2021 – Update

Het is een tijdje geleden dat we de website hebben geupdate. Net zoals heel de rest van de wereld zijn we ook bij Kraack druk in de weer met Corona. Maar gelukkig mogen we doorgaan en kunnen we door de grote ruimte in ons nieuw pand goed afstand houden. We ook erg blij met de nieuwe Team-leden (Team)!

Foto gemaakt door Knelis07-09-2020
Wauw! Mega trots op dit mooie interview over Werkpodium Kraack, wat Marc Knip Photography afnam in het kader van De Wijk De Wereld https://www.spotgroningen.nl/events/de-wijk-de-wereld/nieuws/op-bezoek-bij-werkpodium-kraack/

10-08-2020
Vakantie groetjes uit….. Waar ben jij deze zomer op vakantie geweest? Of heb je je vakantie nog tegoed? Ben je misschien thuis gebleven, omdat alles nu een beetje anders dan anders gaat. Ben je in Nederland gebleven omdat je niet naar het buitenland kon/durfde ? Vandaag zijn wij met Kraack op vakantie gegaan. Gewoon in het park naar de deur. Met een aantal attributen, de camera mee, een stukje lopen en in welk land kwamen we dan? We zijn in Spanje geweest, Venetië, de jungle in Verweggistan, Beijum aan zee, dat zijn enkele landen die we tegenkwamen. Zonnebril op, beetje fantasie en ja hoor, zo zit je zo in de vakantiestemming. Je hoeft dus niet perse weg voor het vakantiegevoel

😎
😍


20-07-2020
“De wijk de Wereld” De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers, muzikanten en choreografen een wijk in van Groningen. Ze brengen de buurt samen via kunst en cultuur, om elkaar te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen. Samen met de buurt maken ze muziek en (dans)theater en alles daar tussen in. Ook gaan ze naar voorstellingen en organiseren ze optredens in de wijk. Om uiteindelijk met de wijk de stadsschouwburg van Groningen over te nemen (augustus) Dit jaar is de Wijk de Wereld in Beijum, en zodoende kwam Werkpodium Kraack in beeld. Afgelopen week kwam er een fotograaf langs om een deel van de Kraack-spelers vast te leggen voor een heel mooi item….maar daarover later meer

😎
😅

Er kwam daarnaast nog een fotograaf mee Theissen Fotografie die de fotografie sessie in beeld heeft gebracht.

😍
🤩
https://www.spotgroningen.nl/events/de-wijk-de-wereld


29-06-2020
Nieuwe dingen!

🎉

De Kraack ruimte is een ideale locatie voor…….. (kinder) feestjes

🎊

Afgelopen zaterdag was het een gezellige boel bij Kraack, 9 kinderen van rond de 8 jaar hebben zich een middag uitgeleefd in de theater-ruimte. Ook op zoek naar een unieke locatie voor een (kinder) feestje? Informeer naar de mogelijkheden

😎

10-06-2020 Vanaf 15 juni weer volledig open: Afgelopen week en deze week waren “test” weken. 2 dagen per week open, om te kijken hoe het werken op 1,5 meter afstand gaat. Waren er nog zaken waar we tegenaan liepen en op moesten lossen? De testdagen verliepen goed! Ja het is wennen, op 1,5 meter afstand van elkaar werken. Maar wat zijn de spelers van Kraack flexibel en passen ze zich goed aan. Vanaf volgende week zijn we weer alle Kraack- dagen open

🎉
👏
❤️

En dat is fijn!!

29-05-2020 Nog 4 nachtjes slapen en dan….opent Werkpodium Kraack voorzichtig weer de deuren! Na een hele periode van online lesgeven, kijken wij er enorm naar uit om de spelers weer te kunnen zien, zonder een computerscherm er tussen. Maar er zullen wel een paar dingen anders gaan dan hoe we het gewend waren. En daarom hebben we de begeleiding van Kraack én de typetjes uit “Kraack tijd” gevraagd om een lied te schrijven en wat uitleg te geven. Kijken jullie mee? https://youtu.be/oZE7-P2MoBo

12-05-2020

Kraack geeft momenteel online les aan de spelers thuis, biedt opdrachten aan via Facebook en geeft LIVE les via YouTube. Geweldig hoe flexibel de spelers van Kraack zich tonen deze tijd en enthousiast meedoen met alles wat aangeboden wordt. Wat een fijne groep bij elkaar, en wat kijken we er naar uit elkaar weer in het echt te kunnen zien.
Klik: YouTube kanaal van Werkpodium Kraack

27-04-2020

Koningsdag 2020 is veranderd in Woningsdag.
Geen optreden van Kraack dus. Maar niks doen is geen optie. De begeleiders van Kraack zijn op pad gegaan, de provincie door, om alle spelers thuis te verrassen. Wat een succes. Een vrolijke dag, met heel veel blije gezichten.
Filmpje: Kraack 2020 Koningsdag

9-04-2020

OOG TV maakt een item over de online lessen die Kraack momenteel aan de spelers aanbiedt
Filmpje : OOG TV item KRAACK online les

15-03-2020
Vanwege het corona-virus hebben wij besloten om tot nader order de deuren van Kraack te sluiten.
Hopelijk blijft iedereen gezond, dat is voor nu het allerbelangrijkste.
Sterkte in deze komende tijd.

17-02-2020

Na flink wat kluswerk de afgelopen periode zijn wij vanaf vandaag gestart op de nieuwe Kraack locatie:

Heratemaheerd 18 (Beijum)

2-01-2020

?Nieuwtje! ?

Jaaaaaaaaaa we hebben een nieuw pand gevonden!
In Beijum, een grote kale en kleurloze ?loods (daar gaan we natuurlijk snel verandering in aanbrengen want de 1e K van Kraack staat voor KLEURRIJK ??️?✨) .

Het zal nog even wat klusmomenten nodig hebben om er weer net zo’n fijne werkruimte als die we nu hebben van te maken, maar dat gaat vast helemaal goed komen ?

Zin en tijd om te helpen met klussen? Wij kunnen je hulp goed gebruiken!

Mega spannend deze nieuwe stap, waar we nu zitten is geen ideale werkruimte meer (te klein??) maar het is wel de plek waar het Kraack avontuur is begonnen. Destijds vond ik het huurcontract aangaan heel spannend en nu ook weer ?maar ik heb er ook heel veel zin in!
2020 kom maar op ???

*verdere updates over per wanneer we overgaan en het nieuwe adres volgen tzt *

31-12-2019

Met een cliffhanger het nieuwe jaar in….

???
….Wordt vervolgd.

(filmpje gemaakt door stagiaire Hedzer ?)

Fijne oudjaarsdag en een goede jaarwisseling allemaal ???

Link filmpje Facebook: https://www.facebook.com/werkpodiumkraack/videos/844620165968839/

23-12-2019

WinterWelVaart ?

Afgelopen zaterdag was het zover! Ons optreden tijdens WinterWelVaart.
Op een super mooie locatie, Noordelijk Scheepvaartmuseum, toverden wij de filmzaal om tot een theaterruimte.

We speelden de voorstelling 2 keer en 2 keer zat de hele zaal vol met publiek ?

Het was geweldig. We hebben ontzettend genoten en ook van alle leuke reacties achteraf.

Als toegift zongen wij met elkaar het KRAACK lied, wat een enthousiasme vanuit de spelers?

Het was weer een feestje, maar laat dat maar aan de KRAACK spelers over ?????

28-11-2019

?Er bestaat een Vereniging voor Ongekend Talent?
Afgekort de V. O.T.
Een vereniging voor Ongekend Talent? Voor welk ongekend talent is dat dan en is het nodig?? De V.O.T. is opgericht om ervaringen uit te wisselen en meer bekendheid te geven aan de theatermakers en acteurs. Alle leden van de vereniging hebben een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

Verspreid door het hele land zijn er zulke mooie werkplaatsen. De 1 bestaat al 27 jaar de ander pas 2 jaar (?). Door elkaar minimaal 2 keer per jaar te ontmoeten tijdens een bijeenkomst en ervaringen uit te wisselen, zorgen we er samen voor om de talentvolle acteurs waar wij mee werken op de kaart te (blijven) zetten, want de “ongekende” talenten verdienen het om erkend te worden!
Vandaag hadden we een inspirerende bijeenkomst bij Theaterwerkplaats Tiuri in Breda.

Inmiddels heb ik 4 bijeenkomsten bijgewoond, en elke keer ga ik weer vol met inspiratie en motivatie naar huis. Kraack staat naast de andere werkplaatsen nog in de kinderschoenen, maar wat is het fijn om met je vragen ergens terecht te kunnen/te horen waar anderen tegen aan zijn gelopen/ tips te krijgen.

Maar bovenal wat is het G-E-W-E-L-D-I-G om tijdens de bezoeken een kijkje te kunnen nemen bij de andere acteurs. Wat een talenten en wat worden we elke keer warm onthaald!

Meer weten over de V. O.T.? Neem een kijkje op de site:
www.verenigingongekendtalent.nl

27-11-2019

Hiep hiep hiep HOERA

KRAACK bestaat 2 jaar ???
Goede reden voor een feest(week) toch?! 27 november 2017 zijn de eerste spelers bij Kraack gestart: Janniek en Willianne.

Daar kwamen steeds meer spelers (en dagen) bij.

In de afgelopen 2 jaar is er al zoveel gedaan en gebeurd en we gaan nog veel meer mooie dingen doen. Kraack is nog volop in groei en ontwikkeling?

Aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen of bijdraagt in welke vorm dan ook, DANK je wel!! Ik waardeer het heel erg ❤️?

18-11-2019

Op zaterdag 21 december kunnen jullie de voorstelling
“KRAACK kraakt de Notenkraker” bekijken.
Locatie: Filmzaal Noordelijk Scheepvaartmuseum ?

Naast de voorstelling hebben we nog een verrassing in petto ???

28-10-2019

G E Z O C H T (update — GEVONDEN ???) : nieuwe KRAACK-ruimte

Stichting Werkpodium Kraack groeit! En daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe werkplek voor deze dagbesteding. Weet je misschien iets?

* Zoekgebied: Groningen.
(het liefst in 1 van de wijken/bedrijventerreinen rondom de stad).
* Minimaal 150 m2
* Huur
* Goed bereikbaar met het OV (bushalte op maximaal 500 meter)
* Hoog plafond (i.v.m. theaterlampen)
* Minimale huurperiode 1 jaar, liefst langer

Wat bieden wij?
Een ontzettend creatieve en gezellige groep mensen die met veel plezier werken. Werkpodium Kraack is een creatieve dagbestedingsplek, gericht op theater (het maken van voorstellingen) & het maken van taarten en cadeauartikelen.

> Neem voor meer informatie over KRAACK een kijkje op www.werkpodiumkraack.nl en/of neem contact op met oprichtster Sanne Jonkers via: 06-13819215 info@werkpodiumkraack.nl

23-10-2019

Een paar maanden geleden hebben we al een klein tipje van de sluier opgelicht.

En nu kan dat helemaal: sinds gister hebben we een nieuw middagprogramma onderdeel bij Kraack. We zijn met de dinsdaggroep gestart met sporten.

In 1e instantie is het een pilot van 3 maanden waarbij we de resultaten zullen gaan meten. Het sport onderdeel wordt aangeboden door Margreet Bol van Balans2you. Bij theater maak je gebruik van je hele lijf. Om optimaal gebruik te kunnen maken van je lijf is het goed om een bepaalde conditie te hebben, spierkracht, balans en vertrouwen. Aan deze elementen zullen de spelers de komende tijd gaan werken.

De 1e kennismaking was erg geslaagd. ?

20-09-2019

Zin om Werkpodium Kraack in actie te zien?

Dat kan!
Op 12 oktober doet Werkpodium Kraack, in samenwerking met Balans2you, mee aan de 4Mijl4You (4mijl4you.nl). Uiteraard gieten we een theatraal sausje over deze avond heen. Komen jullie ons langs de kant aanmoedigen?

Graag tot dan Hiiii-Haaaaaaaaa ?????


30-08-2019

Van alle markten thuis!

Een tijdje terug mochten wij kostuums/kleding ophalen bij het Noord Nederlands Toneel. 1 van die kostuums vonden wij zo leuk bedacht, dat we daar zelf ook mee aan de slag wilden.

Vandaag hebben we daar een start mee gemaakt, er komt heel wat creativiteit naar boven en nieuwe technieken?

6-07-2019

??Wat een feest??

Het 1e team-uitje van Werkpodium Kraack is een feit!
Een super geslaagde dag gehad, gestart met zelfgemaakte taart, gevolgd door karaoke ?vervolgens naar Festival der aa, waar we echt genoten hebben van de festivalsfeer! En als afsluiter stapels pannenkoeken op het Pannekoekenschip.

Genoten ?
Bedankt allemaal!!!

4-07-2019

??Kraack ontmoet… AOC Terra! ?? Gister was het een bijzonder leuke en inspirerende Kraack dag. We gingen op bezoek bij het AOC Terra in Oldekerk om daar tijdens de CKV dagen drama workshops te geven.

Een geslaagde dag met nieuwe ontmoetingen en fijne spelmomenten.

Zeker voor herhaling vatbaar! (ook interesse in drama workshops bij jou op school? Informeer naar de mogelijkheden) ?

5-06-2019

Daar zit…..
?… muziek in!! ?

?Dankzij een subsidie van de Stichting Emmaplein Foundation kon Werkpodium Kraack een goede geluidsset aanschaffen. Boxen, microfoons, een mengpaneel én een geluidsbox die we mee kunnen nemen tijdens optredens.

“onze” super klusser Klaas maakte een tafel waar alles op kan staan zodat we nu heel professioneel de muziek en het licht kunnen regelen

13-05-2019

Interview Ine (vrijwilligster Kraack) Link050

27-04-2019

Koningsdag 2019

12-02-2019

Alles is liefde???
Valentijnsactie bedrijventerrein “het witte lam” deel 1
klik –> (vervroegde) Valentijn

23-01-2019

Bij Stichting Werkpodium Kraack worden de mooiste taarten voor vogels gemaakt.
Taarten voor vogels? Jazeker, met deze kou (en sneeuw) kun je de vogels in je tuin een beetje helpen door ze bij te voeren. Bijvoorbeeld met zo’n prachtige handgemaakte vogeltaart. Staat nog mooi in de tuin ook.
Geen idee wat je iemand cadeau moet geven? Dit is origineel, leuk om te geven en leuk om te krijgen.
Voor maar €8,- koop je er al 1.
De opbrengst gaat volledig naar de aanschaf van spullen voor
Werkpodium Kraack (creatieve dagbesteding).
Klik –> vogeltaarten

25-12-2018

Even extra het kerst gevoel aanwakkeren ???
Klik –> Kerst

21-12-2018

Morgen, zaterdag 22 december speelt Werkpodium Kraack tijdens WinterWelVaart de voorstelling “Eilanden reis”.

16.00 uur Theaterskip Bald’r
Zien we jou daar?
(Locatie Lage der A) inloop vanaf 15.30/gratis toegankelijk

5-12-2018

Gistermiddag kregen wij onverwachts bezoek,
er stonden ineens 2 Pieten bij KRAACK op de stoep.

Ze bleken aardig lenig te zijn,
en hielden ook wel van een beetje gein.

De Pieten vroegen om een theaterles,
dit vonden de spelers een groot succes.

Hele verhalen werden met elkaar uitgespeeld,
en er werden een boel “net alsof”cadeautjes uitgedeeld.
foto’s

2-12-2018

Vacature: Dramadocent/groepsbegeleider
Vacature

30-11-2018
Vanmorgen werd Sanne tijdens de rubriek “Babette belt met…” van RTV Noord – Babette Op Noord geïnterviewd over Werkpodium Kraack.
Het interview is terug te luisteren via onderstaande link (vanaf minuut 9.45)
Babette op Noord

25-11-2018
GROOT feest bij KRAACK! ?

Gister vierden we het 1 jarig bestaan van Kraack. ? Dit deden we door de voorstelling “Eilanden reis” te laten zien aan een heleboel lieve mensen die betrokken zijn bij (het ontstaan van) Kraack. Het was een heerlijke dag met allemaal blije gezichten.

Wil je de voorstelling “Eilanden reis” ook graag zien? Dat kan op 22 december/16.00 tijdens WinterWelVaart ?

24-10-2018

Cadeau tip
Om op te eten, zo lekker zien deze taarten eruit. Nou… Doe dat maar niet!

Deze taarten zijn speciaal voor vogels gemaakt. Extra mooi zodat de tuin er ook in de winter vrolijk uit ziet.
Ideaal om cadeau te geven.

Vanaf nu naast onze heerlijke (eetbare ?) taarten ook deze taarten voor vogels te koop bij Stichting Werkpodium Kraack.

2-10-2018

Vanaf woensdag 17 oktober starten we bij Werkpodium Kraack met een theatergroep in de avonduren.
Voor iedereen vanaf 18 jaar, met of zonder zorgvraag. Benieuwd of dit iets voor jou is? Of ken je iemand voor wie dit wat zou zijn?

Woensdagavond 17 oktober 19.15 is de kennismakingsavond, kom vrijblijvend langs om te kijken of het iets voor jou is.

Meer informatie of je aanmelden voor 17 oktober? Mail naar info@werkpodiumkraack.nl / of bel 06-13819215

18-09-2018
Muffins….
Bestelling op maat. In overleg is veel mogelijk. Wil je graag iets makkelijks om uit te delen? Wij maken ook muffins en cupcakes! De smaak is heerlijk én het wordt feestelijk gepresenteerd.

Voor welke muffin ga jij?

9-05-2018

Op zoek naar bestuursleden.

Op 8 juni organiseren we bij Kraack een informatie bijeenkomst voor (mogelijk) geïnteresseerde bestuursleden. Van 16.30-19.00 kun je informatie vragen, kennismaken met andere bestuursleden, ervaringen uitwisselen.

Zien we je daar? Meld je dan van te voren even aan via info@werkpodiumkraack.nl i.v.m. de inkoop van soep en broodjes.

27-04-2018

Koningsdag in Groningen

Het 1e officiële uitje/optreden van Werkpodium Kraack!
Wat was het leuk, wat ging het goed en wat zijn wij trots op de spelers die hebben staan schitteren.

8-3-2018

Groot nieuws!
Vanaf 20 maart gaat de dagbesteding bij Kraack ook op de dinsdag open.
Zeg het voort
Facebook update

6-3-2018

15-01-2018

10-01-2018

Hoe ziet een dag bij Kraack eruit?

Het complete filmpje vind je op
de facebook pagina van Werkpodium Kraack

7-11-2017

Werkpodium Kraack is 1 van de 3 winnaars die een extra geldbedrag krijgt
(naast de al verleende subsidie) Groningse Ondernemers Challenge

1-09-2017

De sleutel is binnen, laat het klussen maar beginnen!

Pagina’s: 1 2 3

Werkpodium Kraack